Saturday, March 31, 2012

Episod di UiTM kuala pilah #2.

Assalamualaikum..

Dulu masa mula-mula masuk uitm kuala pilah. Aku cakap "Err jauh nya tempat ni. Hijau je pula tu" "Macam tak best je nak belajar kat sini".. Masuk je pintu masuk.. Ehh kampus baru laa..waahhh..pokok dengan rumput pun tak tumbuh lagi. Batch Jun 2009-kami yang duk tolong merasmikan kampus ni dulu dengan Muhyiddin. Kampus ada 6 bangunan kolej kediaman. Best woo duk tempat baru. Semua baru katil baru toilet bersih macam duk rumah sewa sebab ada ruang tamu..! Tapi yang kureng nya aku dapat duk aras 5..wahahaha...kerurusus laa aku..
Ni view dari aras 5 punya..
Sem 1 memang boleh kata sem aku main-main. Seronok sangat agaknya dapat jumpa kawan-kawan baru. Aku memang tak de nya nak study malam-malam. Buat note bagai. Yang aku tahu assignment mesti siap. Batch kami tak dok senior aku pun x dok kakak abang yang boleh aku tanya-tanya. Aku sekadar bergantung harap pada buku. Last result macam hantu..!

Sem 2 aku semangat sikit study dengan kawan-kawan kelas. Study group semua. Buat notes. Adalah juga main-main. Masa ni syllibus memang tough. Tapi result tak juga mencapai apa yang aku nak kan. Sakitnya hati ni...!!
Semester 2..Nostalgia punya gambar ni...
Sem 3..Waa aku suka time ni sebab. First, lecturer semua best2. Lecturer sebelum ni pun best juga tapi ni lagi best...! Aku tak rasa stress sangat time belajar. Thanks Mr.Bio..:)  Second, aku duk serumah dengan kawan rapat aku amira dan aminah. Senang laa nak duk bergosip bagai. Aku diajar cara bergosip berhemah oleh mira. Memang terbaik punya..! Aminah..She is good in everything..! Huhuhu Dan sem ni juga aku dapat kesimpulan yang aku kena ubah cara aku study. Tak boleh ikut cara spm ataupun yang sebelum2 ni. Biarlaa orang nak kata aku asyik duk terperap kat bilik je ngadap buku. Asyik belajar je time study week. Wei study week belajar laa dah tu nak buat pe?? Tu cara aku tu masa depan aku. Korang lain laa study sikit je dah bolah berjaya. Aku kena usaha lebih baru dapat. Dan akhirnya aku dapat apa yang aku nak...:) Alhamdulillah..
Terbaik tak buku rujukan tambahan aku...huhu
Sem 4 Aku kena halau dari rumah dan dicampak kan ke aras 3 oleh upk. Satu rumah tu aku tak kenal. Waa rasa macam student baru mendaftar daa..hihihi Tapi rumah tu memang happening. Romet yang cool dan hosmet yang ohhsemm banget...! Macam biasa aku memang PENDIAM...Kihkihkih dan yang paling best nya aku dapat meja study besau punya.. aku suka..! Result..?? aku boleh tersenyum lebar mungkin berkat aku study atas meja besar dan solat tak tinggal. Orang kata kalau usaha je tapi tak minta pada yang ESA tak dapat juga..Ye tak...?

Sem 5.. Ehh dah sem 5.. sekejap je dahh.. Time ni aku dapat rumah belakang. Kira mengadap hutan belantara. Takut woo..sebab kat sini ada hantu kak limah..(okay gurau je) Tapi memang aku penakut pun.. Buang sampah kat luar pun bukak pintu besar2 kan dayana..?? hehehe Dayana..she is my junior. Aku dah anggap dia macam adik...:) Jangan risau nanti akak kahwin akak jemput deh...hihi

Sem 6 memang busy sangat-sangat. Sampai aku nak basuh cadar pun rasa malas. Sebelum2 ni rajin je memanjang. Tido memang tak cukup.. Time ni tak dok main-main. Projek menanti untuk disiapkan. Malam pagi petang tak tido sehari. Lepas viva je..Waaa...bebas...! bebas apenya padahal final exam x lepas lagi. bila abis je final exam rasa macam tak caya dah tamat 3 tahun aku belajar.. Sekejap je rasa.. Sedih nak berpisah dengan kawan-kawan tu mesti terasa. Sama-sama 3 tahun kat uitm kuala pilah memang mencabar jati diri aku. 6 Bakawali..bak kata que laa kan.. Semoga sukses semua....!! i lap u all...

Sebelum
Selepas 


Sebahagian kawan2 aku...!
Tata Kuala Pilah....:)
Tamat.

4 comments:

  1. aku buat ape la dlm gmbr tu? -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...:) nak cakap ape ntah tu..

      Delete
  2. aku plak buat ape la tu...hee:D

    ReplyDelete
  3. a'ah betullah tu...buang sampah pon bukak besau2 haha.....tq for everything n taon ni kak yatie kena pos duit raya!!!ahak3

    I will miss u kak yatie ^_^

    ReplyDelete